Beter scoren op de 3.0 LVS-toetsen?

18 oktober 2018

 Om de 3.0 LVS (Cito)-toetsen van januari beter te kunnen maken is het belangrijk dat uw kind heel goed is voorbereid. Hoe analyseer je een tekst bij begrijpend lezen, zodat je begrijpt wat er werkelijk staat en zo de vragen goed kunt beantwoorden, hoe pas je de juiste berekening toe op een redactiesom, welke spellingsregels moet je kennen om de opgaven goed te kunnen maken, hoe lees je een tabel of grafiek? Lees hier verder ...

Nieuwe Oefenboeken 2018-2019

12 juni 2018

Wilt u meer informatie over de nieuwste versie van onze Oefenboeken voor groep 7 en groep 8? Klik dan hier ...

Agenda alle cursussen voor het schooljaar 2018-2019

2 juni 2018

Klik hier voor de agenda van alle cursussen in het schooljaar 2018-2019 (Summer'S Cool, Winter'S Cool en Specialisatiedagen begrijpend lezen en rekenen)

Cito 3.0 LVS-toetsen in januari

12 december 2017

Wat kan uw kind verwachten van de belangrijke 3.0 LVS-toetsen die worden afgenomen in januari? Waar moet u op letten en hoe kunt u uw kind het best voorbereiden? Lees hier meer!

Extra cursussen van Beter Bijles

16 december 2016

 In groep 7 worden in mei/juni de 3.0 LVS-(Cito)toetsen odf de Entreetoets afgenomen. Beter Bijles geeft, ter voorbereiding op deze belangrijke toetsen, een driedaagse cursus. Uw kind zal na deze cusus begrijpen hoe een begrijpend lezen tekst moet worden aangepakt, hoe bij rekenen de som uit een verhaaltje moet worden gehaald en hoe de toetsen van spelling en werkwoordspelling beter gemaakt kunnen worden. Lees hier voor meer informatie!

Cito-eindtoets 2015!

18 april 2015

Zoek je nog tips&tricks voor de komende Cito-toets? Wat kun je verwachten bij begrijpend lezen, spelling of rekenen? Kijk dan nu op ons blog: http://beterbijles.com/

 

Het basisschooladvies - naar het voortgezet onderwijs

15 januari 2015

Het basisschooladvies is bindend, maar een betere score op de Cito-toets in april kan wel degelijk een groot verschil maken!

Lees het hier...

Leer- en Oefenboeken

28 november 2014

Onze Leer- en Oefenboeken bereiden voor op alle leerlingvolgsysteemtoetsen en uiteraard op de eindtoetsen van groep 7 (Entreetoets) en groep 8 (Cito-toets). Zorg er voor dat uw kind goed is voorbereid op de M7 en de M8 toetsen van januari! U kunt ons complete Leer- en Oefenboek hier bestellen.

Agenda cursussen schooljaar 2014-2015

20 juli 2014

Nu Online: alle cursusdagen voor groep 7 en 8. Cursussen ter voorbereiding op de LOVS-toetsen van groep 8 (Summer'S Cool), op de Cito-toets van groep 8 (Winter'S Cool), op de Entreetoets van groep 7 (Spring'S Cool en Winter'S Cool) en specialisatiedagen begrijpend lezen en rekenen.

Klik hier voor de agenda 2014-2015

8 redenen om vast goed te oefenen voor groep 8

7 juli 2014

Lees ze alle acht hier!

Voorlopig schooladvies te laag?

19 juni 2014

....dus, wat te doen als het resultaat van de Entreetoets is tegengevallen? ... Lees het hier!

www.beterbijles.com

26 mei 2014

Nieuwe site ... meer informatie over onderwijs, bijles, huiswerkbegeleiding, Leer- en Oefenboeken, summer&winter school!

www.beterbijles.com

Summer’S Cool – na de entreetoets van groep 7

24 mei 2014

Leerlingen verliezen in de zomervakantie kennis en vaardigheden. Wanneer leerlingen niet naar een zomerschool gaan, geen bijles volgen of niet deelnemen aan andere educatieve activiteiten, dan daalt hun kennisniveau. Uit onderzoek blijkt dat 94% van de leraren in het basisonderwijs na de vakantie een terugval ziet bij de leerlingen....Lees verder

Agenda Summer'S Cool 2014 staat online!

10 april 2014

Summer'S Cool is bedoeld voor kinderen die net groep 7 hebben afgerond. Over het hoe en waarom van Summer'S Cool kunt u alles lezen op onze blog site. Wilt u meer informatie? Dan kunt u ons een e-mail sturen met uw naam en adresgegevens. U krijgt dan direct de uitgebreide brochure digitaal toegezonden.

Het onderdeel 'Schrijven' op de Entreetoets

8 april 2014

Veel ouders vragen zich af wat het onderdeel schrijven inhoudt. Wij hebben het hier voor u uitgelegd. Onder de uitleg staat eveneens een oefentekst die u uw kind kunt laten maken!

Excellente school?

28 maart 2014

Wat maakt een school excellent? Wij hoopten dat het in alle gevallen goed onderwijs zou zijn, maar dit blijkt niet het geval te zijn ... Lees het hier!

Spring'S Cool - dé voorbeiding op de entreetoets van groep 7

10 maart 2014

De entreetoets van groep 7 is de belangrijkste toets op de basisschool: het resultaat is bepalen voor het schooladvies dat een school aan de leerling geeft. Een goede voorbereiding is dan ook noodzakelijk, zeker wanneer er sprake is van leerachterstand of van hiaten in de basiskennis. Om te zorgen dat uw kind klaar is voor de entreetoets organiseert Beter Bijles weer Spring'S Cool. Voor 1, 2 en 3 mei zijn er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meer informatie? Stuur ons een e-mail en wij sturen u onze brochure.

CITO-stress? Tuurlijk niet!

30 januari 2014

Beter Bijles geeft tips om de Cito-toets zonder stress goed te kunnen maken. Lees het hier!

Sinterklaas

23 november 2013

Op zoek naar een passend Sinterklaascadeau?

Geef uw kind een boek waar hij of zij de komende vijf jaar wat aan heeft: het Leer-en Oefenboek voor de Cito-toets. Niet alleen een must en handig ter voorbereiding op de Cito-toets, maar ook heel goed bruikbaar voor de toetsen op de middelbare school!

Bestel het boek nu!

Begrijpend lezen leren?

14 oktober 2013

Specialisatiedag begrijpend lezen op 26 oktober. De dag duurt van 10 tot 16 uur. De kosten bedragen € 165,00. Alle onderdelen waarop het Cito toetst worden uitgelegd en geoefend! U kunt uw kind aanmelden door ons een e-mail te sturen met uw naam en adresgegevens.

Update: alle cursussen zijn inmiddels volgeboekt

Begrijpend Lezen specialisatiedag

19 september 2013

Begrijpend lezen is het belangrijkste onderdeel van de Cito-toets: hoe pak je een tekst aan, hoe haal je de som uit een verhaal of hoe kun je een stuk tekst schematisch weergeven. Belangrijk dus om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen. Dat kan! Beter Bijles organiseert op zaterdag 26 oktober en op zaterdag 14 december een specialisatiedag begrijpend lezen. Lees hier verder ...

Agenda Summer'S Cool en Winter'S Cool!

26 juli 2013

Via onderstaande link kunt u de agenda voor onze zomer- en winterschool bekijken:

http://beterbijles.wordpress.com/2013/07/25/agenda-summers-cool-en-winters-cool/

Een paar foto's van Summer'S Cool

10 juli 2013

Klik hier voor de foto's.

Voor meer foto's kunt u op onze Facebook pagina kijken.

Zomervakantie!! Alleen lekker niksen?

4 juli 2013

De zomervakantie staat voor de deur. Na een jaar zwoegen is er eindelijk tijd om te relaxen, vakantie te vieren en te genieten. Zes weken lang geen school, zes weken alleen maar leuke dingen doen … of niet?

Lees verder ...

Summer School in september

2 juli 2013

Beter Bijles organiseert de succesvolle Summer'S Cool ook op vier zaterdagen in september. Wat is het doel van onze summer school? Lees het hier!

Uitslag Entreetoets 2013

25 mei 2013

De uitslagen van de Entreetoets van groep 7 zijn inmiddels bij veel leerlingen bekend...

Lees het verhaal hier verder!

Nieuw Oefenboek voor de Cito-toets!

21 mei 2013

Het Oefenboek voor de Cito-toets 2014 is leverbaar! Zoals u van ons gewend bent is ook deze versie weer overcompleet: lees verder ...

Summer'S Cool

10 mei 2013

Summer'S Cool is erop gericht leerlingen die net groep 7 hebben afgerond optimaal op groep 8 en de Cito-toets voor te bereiden. De lesstof en onze bekende stappenplannen worden uitgebreid geoefend tijdens de cursus. Zo neemt niet alleen je zelfvertrouwen toe maar ga je tevens goed voorbereid aan groep 8 beginnen.

Leerachterstand? Hiaten in de basiskennis? Begrijpend lezen of rekenen moeilijk? Na een week Summer'S Cool zal hier geen sprake meer van zijn!

Heb je nog vragen, heb je advies nodig of wil je onze brochure ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op:
E-mail: info@beter-bijles.nl
Telefoon: 020-6277764 / 06-51184276

Summer'S Cool - juli 2013

24 april 2013

In de 2e en 3e week van juli organiseert Beter Bijles weer Summer'S Cool voor leerlingen van groep 7!

Geïnteresseerd? Lees het hier: http://beterbijles.wordpress.com/2013/04/19/beter-bijles-organiseert-summers-cool/

Oefenen voor de Entreetoets – zin of onzin ?

4 april 2013

Heeft oefenen voor de Entreetoets wel zin? Volgens sommigen niet, volgens ons is een gedegen voorbereiding op deze belangrijkste toets van de basisschool essentieel. En wel om deze reden ...

Enkele reacties op onze Summer’S en Winter’S Cool …

12 maart 2013

Summer'S Cool staat weer voor de deur: een gedegen voorbereiding op groep 8. Wanneer het goed gaat en de resultaten voorbeeldig zijn is dat leuk. Nog leuker is het wanneer enthousiaste ouders dit aan ons laten weten. Een bloemlezing kunt u hier op onze facebookpagina vinden.

Tips voor de Cito-toets

4 februari 2013

Enkele waardevolle tips om de Cito beter te kunnen maken; lees het hier!

Spring'S Cool - Entreetoets training voor leerlingen van groep 7

22 januari 2013

In maart en april organiseert Beter Bijles trainingen voor leerlingen van groep 7. Deze training op de belangrijkste toets van de basisschool geeft uw kind alle voorbereiding die nodig is.

Lees hier verder ...

CITO Eindtoets – Ophef om niets?

19 december 2012

... Het lijkt alsof de heren en dames politici niet op de hoogte zijn van de werking van de Cito-toetsen ...

Lees hier verder

Cito-toets - bereid jezelf voor!! (deel 7)

17 december 2012

Lees het hier!

Cito-toets - bereid jezelf voor!! (deel 6)

14 december 2012

Lees het hier!

Cito-toets - bereid jezelf voor!! (deel5)

11 december 2012

Lees het hier!

SpecialiCITOdagen

5 oktober 2012

Tijdens onze Winter’S Cool trainingen, krijgen de leerlingen les in alle vakken die bij de Cito-eindtoets worden bevraagd: begrijpend lezen, studievaardigheden, taal, rekenen en spelling. Niet alle kinderen hebben behoefte aan instructie en oefening in àlle vakken, omdat ze bv. erg goed in rekenen of juist in de taalvakken zijn.

Lees hier verder ...

Beter Bijles Oefenboeken, voor particulieren en scholen

26 september 2012

Waarom veel scholen ook graag onze boeken willen hebben en sommige scholen voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten...Lees het hier!

CITO Training !!

19 september 2012

Het hoe en waarom van onze Cito-training/Winter'S Cool.

Lees het verhaal hier!

Beter Bijles breidt uit!!

10 september 2012

Bijlessen in bijvoorbeeld rekenen of begrijpend lezen maar zeker ook voorbereiding op de Entree- of Cito-toets zijn vanaf nu ook in de regio Arnhem/Nijmegen te volgen. Lees alles hier!

Summer'S Cool - Winter'S Cool

10 augustus 2012

Meer informatie over onze Summer'S Cool en Winter'S Cool leest u hier: Summer en Winter School

Het Oefenboek voor de Cito-toets 2013 is er!

7 juni 2012

Met gepaste trots presenteren wij hèt Oefenboek voor de Cito-toets 2013. De oude versie bevatte 142 pagina’s; de nieuwe versie van het boek omvat ruim 170 pagina’s. Deze syllabus, dit jaar al verkozen tot “Het beste boek ter voorbereiding op de Cito-toets“, biedt alles om de Cito-toets van 5, 6 en 7 februari 2013 met een zo goed mogelijk resultaat te kunnen maken. Lees verder..

Score Entreetoets

25 mei 2012

Meer informatie over de betekenis van de score op de Entreetoets? Lees het hier!

BETER-BIJLES ORGANISEERT SUMMER'S COOL !!!

8 mei 2012

Een tegenvallende uitslag van de Entreetoets? In de zomervakantie organiseert Beter-Bijles weer een week lang bijspijkeren op het hoogste niveau voor leerlingen van groep 7.

Summer'S Cool geeft uw kind een week lang intensief les in begrijpend lezen, rekenen, taal, spelling en studievaardigheden. Lessen worden op maat gegeven, waarbij vooral extra aandacht wordt besteed aan zwakke punten. Leerachterstanden worden weggewerkt en uw kind wordt resultaatgericht voorbereid op groep 8.

Er is nog plek bij Summer'S Cool in de week van 30 juli t/m 3 augustus en de week van 6 t/m 10 augustus. Summer'S Cool wordt gegeven in Amsterdam.

Voor meer informatie, klik op deze link: http://beterbijles.wordpress.com/2012/05/14/beter-bijles-organiseert-summers-cool/ of stuur ons een e-mail en zet in de omschrijving 'informatie zomerschool'. U kunt ons uiteraard ook bellen.

Nieuwe (oude) blogsite

5 februari 2012

WWW.BETERBIJLES.COM

De bestaande blogsite van beterbijles in een nieuw jasje.....veel leesplezier!!

Tips and Tricks voor de Cito-toets

2 februari 2012

Check onze blogsite voor alle belangrijke tips en trucs voor de Cito-toets!

Klik op deze link voor updates: http://beterbijles.wordpress.com/

Het nieuwe Oefenboek voor de Cito-toets is er!

7 juni 2011

De enige complete voorbereiding met gedetailleerde uitleg en veel oefenmateriaal. Uw kind wordt middels een gestructureerde opbouw optimaal voorbereid op de Cito-toets. Meer informatie vindt u hier.

Entreetoets uitslag 2011

4 juni 2011

Een nadere kijk op de uitslag van de Entreetoets 2011 vindt u hier.

Entreetoets 2011

4 april 2011

Een nieuwe post over wat je moet weten voor de Entreetoets 2011 vind je hier.

Cito-toets wordt verplicht

4 maart 2011

Vanaf het schooljaar 2012-2013 wordt de Cito-toets verplicht op elke basischool.

Oefenboek Entree-toets

5 januari 2011

Het nieuwe oefenboek voor de Entree-toets van 2011 is uit! Gebaseerd op onze eigen lesmethode zorgt deze syllabus ervoor dat uw kind volledig op de hoogte wordt gebracht van alles wat hij of zij moeten weten voor de Entree-toets. Klik hier voor meer informatie en hier om het boek te bestellen.

Oefenen voor de Cito-toets

14 november 2010

Hoe staat het met de voorbereiding op de Cito-toets van februari? Misschien is het aan te bevelen eerst een Oefen-Cito te maken, waardoor u precies weet wat de actuele stand van zaken is en welke Cito-score u voor uw kind kunt verwachten.

De uitleg van een leraar - goed of slecht?

4 november 2010

Volgens een net verschenen rapport niet zo goed - met alle gevolgen van dien...

Tegenvallende scores op de Entreetoets

16 juni 2010

In veel gevallen zijn de reacties lauw en zijn ouders teleurgesteld over de score die hun kind heeft behaald op de entreetoets. Lees verder..

Ouders vinden het moeilijk hun kind met huiswerk te helpen

29 april 2010

Klik hier voor het verhaal.

Entreetoets 2010 - een eerste indruk

17 april 2010

Een eerste indruk van de entreetoets die afgelopen week is begonnen, kunt u hier lezen.

Oefenen voor de Entreetoets

3 april 2010

Beter-bijles biedt een syllabus aan met de complete voorbereiding op de entreetoets. Alles wat je moet weten voor de verschillende toetsonderdelen - taal, begrijpend lezen, rekenen en studievaardigheden - wordt behandeld en uitgelegd. De bundel bestaat verder uit veel sommen en oefentoetsen. Een uitgebreidere bespreking kunt u hier lezen. U kunt deze syllabus bestellen door ons een e-mail te sturen. De prijs bedraagt € 67,50 (incl. verzendkosten)

Beter onderwijs levert geld op

24 maart 2010

Beter onderwijs zorgt voor een aanzienlijke inkomenstoename voor de leerlingen. Lees het verhaal hier: beterbijles.wordpress.com/2010/03/22/beter-onderwijs-levert-geld-op/

Begrijpend lezen

19 maart 2010

Waarom vaardigheid in begrijpend lezen belangrijk is voor de entreetoets: beterbijles.wordpress.com/2010/03/19/begrijpend-lezen-2-2/

Opzienbarend: voorbereiding basisschool sluit niet aan op eisen entreetoets

17 februari 2010

Veel rekenopgaven en taalonderdelen die in de entreetoets voorkomen, worden nauwelijks behandeld op school. Het artikel kunt u hier lezen: beterbijles.wordpress.com/2010/02/17/entreetoets-2-matige-voorbereiding-op-basisschool/

Entreetoets - wat kunnen we verwachten?

14 februari 2010

Een artikel over de inhoud van de entree toets kunt u hier vinden.

10 februari 2010

Een artikel over begrijpend lezen...

Publicatie in Het Parool

2 februari 2010

Vandaag is er een artikel van mijn hand gepubliceerd in het Parool. U kunt het artikel hier lezen (even klikken op de afbeelding voor een grotere weergave).

CITO

31 januari 2010

Misschien handig: nog enkele "tips and tricks' voor de CITO toets. Een uitgebreide versie vindt u in ons Oefenboek.

Voorbereiding op de entreetoets

25 januari 2010

In april vindt op de meeste scholen de entreetoets voor groep 7 plaats. Een goede voorbereiding op deze toets is nu meer dan ooit van belang. Met nog iets meer dan 8 weken te gaan, organiseren wij speciaal op de entreetoets gerichte bijlessen van twee uur per keer. Deze bijlessen worden gegeven op de woensdag en op de zaterdag. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@beter-bijles.nl (zie contactpagina).

Spellingtoets

20 januari 2010

Het kon natuurlijk niet uitblijven; na de rekentoetsen en een toets studievaardigheden hebben wij ook nog een kleine spellingtoets op ons weblog geplaatst. Mocht u de antwoorden willen ontvangen, dan kunt u ons een e-mail sturen.

Oefentoets studievaardigheden

10 januari 2010

Een voorbeeld van hoe het onderdeel studievaardigheden van de cito-toets er ongeveer uitziet op 3 februari kunt u vinden op: http://beterbijles.wordpress.com/

Niveau taal en rekenen op de basisschool nog steeds onder druk

8 januari 2010

Het hoe en waarom kunt u hier lezen.

Overeenkomsten tussen de cito-toets en de elfstedentocht

7 januari 2010

Om het artikel te lezen, klik op de volgende link: http://beterbijles.wordpress.com/2010/01/06/elfstedentocht-2010/

Eindtoets voor ouders.....

2 januari 2010

Met nog precies een maand te gaan, is het ook voor ouders leuk om te zien wat hun kind(eren) gaan beleven met de cito-toets.

CITO heeft speciaal voor de ouders een eindtoets gemaakt om een goede indruk te krijgen van wat er zoal wordt gevraagd in begin februari.

U kunt de toets hier bekijken en maken.


Rekentoets voor de Kerst......

26 december 2009

 

Met de cito-toets al in zicht en een kerstvakantie van twee weken, is het misschien wel handig en leuk om een rekentoets te oefenen. Voor alle leerlingen van groep 8 en te vinden op beterbijles.wordpress.com/2009/12/23/rekentoets-voor-de-kerst/

Succes!

Beter-Bijles op weblog!

20 december 2009

 

Om u als lezer van beter-bijles.nl nog beter op de hoogte te kunnen houden van ontwikkelingen op het gebied van bijles en onderwijs, heeft beter-bijles nu een weblog. Surf naar beterbijles.wordpress.com

Natuurlijk is het mogelijk om ook via deze site vragen te stellen of opmerkingen te plaatsen.

Entreetoets - Score op Entreetoets belangrijker dan CITO score!

17 december 2009

 

Belangrijk nieuws met betrekking tot het belang van de entreetoets!

In de kernprocedure van de gemeente Amsterdam zijn nieuwe afspraken gemaakt met betrekking tot het basisschooladvies.

Vanaf dit schooljaar (2009-2010) wordt het voorlopig schooladvies al in groep 7 gegeven, op basis van de uitslag van de entreetoets. Dit advies kan nog naar boven en beneden worden bijgesteld, afhankelijk van hoe een leerling zich ontwikkelt.

Voorheen werd een schooladvies voor het voortgezet onderwijs pas gegeven in groep 8.

Uiteindelijk is door deze beslissing in de kernprocedure het gewicht van de entreetoets ten opzichte van de CITO toets enorm toegenomen. En daarmee ook het belang van een goed resultaat dat met de entreetoets behaald dient te worden. Op basis hiervan wordt immers vanaf nu de keuze voor de middelbare school bepaald.

De 'kernprocedure' bestaat uit afspraken over het proces van aanmelding en inschrijving op een school voor voortgezet onderwijs. Deze afspraken zijn gemaakt tussen de Amsterdamse schoolbesturen en de gemeente Amsterdam. Alle Amsterdamse scholen hebben toegezegd zich te houden aan de afspraken van de kernprocedure.

Voor eventuele vragen over dit onderwerp kunt u een email sturen naar info@beter-bijles.nl

Entreetoets 2 - opstellen basisschooladvies

12 december 2009

 

Over de wijze waarop het basisschooladvies tot stand komt zijn in de kernprocedure afspraken gemaakt:

* De basisschool heeft in groep 7 een gesprek met de ouders over het vervolgonderwijs van hun kind op basis van de uitslag van de entreetoets of een LVS-toets.

* Bij dit gesprek zijn tenminste twee professionals van de basisschool aanwezig

* In dit gesprek worden werkpunten voor de individuele leerling besproken, alsmede een beeld betreffende de vaardigheden en attituden van het kind.

* In groep 8 vindt voor de kerstvakantie een vervolggesprek met de ouders plaats

* In dit gesprek worden het basisschooladvies en de ontwikkeling van de werkpunten besproken.

* Na de uitslag van de CITO eindtoets vindt eventueel nog een gesprek plaats waarin de het basisschooladvies in relatie tot de cito-score wordt besproken.

CITO scores - Gebruik CITO-bandbreedtes

8 december 2009

 

Hieronder een korte opsomming van de cito-scores die leiden tot automatisch toelaatbaarheid. Voor een volledige tabel kunt u kijken op http://beterbijles.wordpress.com (Tag: cito-score)

automatisch toelaatbaar
 

VMBO-basis        521 en hoger  
VMBO-basis/kader  523 en hoger
VMBO-kader        529 en hoger
VMBO-gemengd      534 en hoger
VMBO-theor.       534 en hoger
VMBO-theor./HAVO  536 en hoger
HAVO              538 en hoger
HAVO / VWO        541 en hoger
VWO               545 en hoger
 

home
oefenboeken
informatie
nieuws
contact